Forum Fiatclub.nl
http://www.fiatclub.nl/forum/

Dubbel DIN PIoneer radio in 2012 Doblo Cargo model 263
http://www.fiatclub.nl/forum/viewtopic.php?f=15&t=4041
Pagina 1 van 1

Auteur:  Feike_H [ 18 jul 2019, 10:47 ]
Berichttitel:  Dubbel DIN PIoneer radio in 2012 Doblo Cargo model 263

Dag beste medeforum genoten.

Heb de volgende kwestie, krijg van mijn schoonzoon een Pioneer SPH-DA130DAB, alleen de radio, geen CAN-kit en antenne, afkomstig uit zijn Mercedes station die door een zandkiepvrachtauto is aangereden tot volkomen totalloss. De Pioneer heeft hij 'gered' en die mag ik nu hebben, want in zijn nieuwe auto zit een radio met zo ongeveer alles eropeneraan wat je je maar kunt voorstellen.

Ik heb een Doblo Cargo model 263 uit 2012 met daarin een af fabriek gemonteerde Delphi model C150, en uiteraard Blue&Me, versie is mij onbekend.

Die Pioneer is een dubbel DIN model, de Delphi is een enkel DIN met onderkin, frontje suggereert dubbel DIN maar is dat niet.

Wellicht heeft iemand in deze rubrieken al eens eerder een dubbel DIN apparaat in een Doblo Cargo aangebracht of aan laten brengen. Gaarne uw ervaringen.

Kwesties die ik voorzie en hoop hier wat opheldering inzake te krijgen:
- past er in de inbouwnis van een Doblo Cargo wel een dubbel DIN apparaat?
- de antenne, moet ik waarschijnlijk vervangen, die af fabrieks antenne is niet geschikt voor DAB ontvangst. Iemand enig idee hoe dat moet, dus bergplank, raamstijl en hemelbekleding losmaken en verwijderen, antennekabel(s) en eventuele versterkervoedingskabel trekken…..?
- de Pioneer kan niks met Blue&Me, kan ik de B&M bedrading gewoon laten 'bungelen', dus niet aansluiten?
- de knoppen op m’n stuurwiel doen het na 7 jaar gebruik niet meer echt goed. Heb ik op zich geen moeite mee, maar, is dat iets wat zich gemakkelijk laat in orde krijgen? Is van belang voor het wel of niet aanschaffen van een apparaatje om die stuurwielbediening te kunnen laten (samen)werken met de Pioneer.

Voor het geval iemand met het idee van een plakantenne op de voorruit afkomt, dat had mijn schoonzoon aanvankelijk ook, maar dat werkte niet echt om het nog zwak uit te drukken.

Met vriendelijk groet,

Feike_H

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/