Forum Fiatclub.nl

Het nieuwe forum van Fiat Club Nederland
Het is nu 23 jun 2018, 06:25

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 10 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 08 jan 2018, 00:09 
Offline

Geregistreerd: 07 jan 2018, 20:21
Berichten: 2
Wie weet wat de oorzaak kan zijn dat de radio van de ingebouwde navigatie (Instant Nav) van een Fiat Bravo II (198) geen radio zenders meer wil ontvangen?

De head-unit al uit het dashboard gehaald, maar alles lijkt gewoon goed vast te zitten. Ik denk dat de GPS en Antenne signaal aan de rechter achterzijde zitten met een blauw en een wit stekkertje. Deze los gehaald en weer vast gemaakt, maar dat mag allemaal niks helpen.

Kan het zijn dat het antenne kabel ergens anders is los geschoten? Waar zijn de mogelijke plekken?

Is er een soort diagnose scherm op de Instant Nav? De unit resetten door de terug knop lang aan ingedrukt te houden heeft behalve een reset van de unit geen verder succes gehad.

Is er ergens te zien op de unit welke firmware die heeft en zou een firmware update nog iets kunnen uitmaken?

Of is er iets in de Instant Nav kapot (foute condensator?) en is dit gemakkelijk te fixen?

Andere ideeën?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 05 maart 2018, 19:09 
Offline

Geregistreerd: 05 maart 2018, 18:45
Berichten: 3
Hi

Ik heb exact hetzelfde probleem..
Vorige maand ineens geen radio zenders meer kunnen ontvangen.
Heb je al een oplossing?

Gr Martijn


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 05 maart 2018, 22:18 
Offline

Geregistreerd: 18 jan 2018, 16:42
Berichten: 28
Woonplaats: Soesterberg
Vermoedelijk een update nodig.
Zeker in combinatie met navigatie.

_________________
Fiat Croma 1.8 16V 2006, 200.000 km 2015 - 04-2018 verkocht.
Fiat Croma 1.9 JTD 16 V 150 pk, 101.500 km, 2018 helaas met 2 maanden weer verkocht.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 10 maart 2018, 17:49 
Offline

Geregistreerd: 05 maart 2018, 18:45
Berichten: 3
Vandaag de instant nav voorzien van een firmware update.
Helaas geen oplossing voor het niet ontvangen van de radio zenders.
Ook nog de connectors achter de radio nagekeken maar hier ook niets aan te zien.
Denk toch een defecte antenne.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 10 maart 2018, 17:53 
Offline

Geregistreerd: 05 maart 2018, 18:45
Berichten: 3
Fijne auto de fiat bravo maar diegene die bedacht heeft dat er een blue and me icm de instant nav in de bravo handig zou zijn is niet wijs..
Wat een verschrikkelijk systeem


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 15 maart 2018, 01:37 
Offline

Geregistreerd: 14 maart 2018, 22:51
Berichten: 2
Heel toevallig heb ik sinds een aantal dagen exact hetzelfde probleem met deze radio. Heb je al een oplossing gevonden?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 23 maart 2018, 11:31 
Offline

Geregistreerd: 01 aug 2017, 12:54
Berichten: 25
Woonplaats: Huizen
Hmm deze ga ik ook ff volgen...
Hier het zelfde probleem maar dan af en toe.
Met name als ik al bellend de auto in stap waarbij Blue & Me de telefoon overpakt heb ik geen ontvangst op de radio na het bellen.
Vaak is het opnieuw selecteren van de voorkeuze zender voldoende en af en toe de radio een keer aan en uit...
En idd, updaten van de Nav heeft geen oplossing geleverd.

_________________
Che il sole ti risplenda in viso.. E che il vento del destino ti porti in alto a danzare con le telle.. Ciao SuperSic #58
"I feel like the turkey at Christmas."


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 23 maart 2018, 13:15 
Offline

Geregistreerd: 05 feb 2014, 14:04
Berichten: 302
Woonplaats: Zuidwest Drenthe
Deze oplossing heeft bij mij ook vaak wat gremlins verjaagd inderdaad. Nadeel is wel dat je alles opnieuw moet instellen maar dat staat vaak in geen verhouding tot de oplossing van het probleem.

_________________
Mooi geel is niet lelijk.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 15 apr 2018, 19:27 
Offline

Geregistreerd: 11 feb 2018, 14:17
Berichten: 3
Hey allemaal, hier ook het zelfde probleem sinds een paar maand geleden. Wel radio maar geen gps. De stekkers zitten goed. Ik ben er al wel achter gekomen dat als je op de navigatie de knop menu inhoud voor ongeveer 3 a 4 sec krijg je de status van gps ontvangst en serie nr enz. Nu wou ik ook een update doen maar weet niet waar ik de software weg moet halen en dan nog in de auto moet krijgen.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 13 jun 2018, 07:07 
Offline

Geregistreerd: 14 maart 2018, 22:51
Berichten: 2
Inmiddels de antennevoet laten vervangen. Door vocht wil daar corrosie ontstaan. Probleem opgelost.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 10 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling